sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Tanssikuningas Irlannista

Yli viikko sitten olin Tampere-Talolla katsomassa Lord of the Dance-dangerous gamesiä. Muunnellun koreografioiden, musiikin ja asusteiden nautin kaikinpuolin päivästä, vaikka minusta olikin hiukan oudonlainen esitys. Robottiosiosta pidin uutena piristyksenä ja odotin niiden enemmänkin esiintyvän. Silloin sainkin idean että, kun itsekin irlantilaista tanssia harrastan voisin ujuttaa tähän projektiini myös irkkutanssijan. Ihailemastani Michael Flatleysta keksin hahmoni Michael Stampley.
Tällä viikolla oli myös  Saint Patrick’s DaySitä olin viettämässä Turussa irkkutanssikaverieni kanssa 17.päivä maaliskuuta. Enemmittä höpinöittä tässä mies:

Michael Stampley. Syntynyt 6.1.1682 Irlannissa. Asuu nykyisin Suomessa. Tuli palkkasotilaana karoliinisotilaaksi eversti Huusin Waruwäkeen.Tanssikuningas erityisesti irlantilaisen kansantanssin taituri. Vaikeuksia saada suomalaiset ymmärtämään ja oppimaan tanssimisen iloa. Paroni Kanonin suostumuksella tehtiin myös irkkutansseja varten erikoiskengät. Korot ja kärkiin kovat palat. -Aivan hullua, eräät suutarit mutisivat., mutta vientiä riitti ainakin Irlantiin.
Ruotsin waltakunnan vihollisetkin olivat ihmeissään millaista kopistelevaa meteliä suomalaiset pitävät linnoissaan. Mutta sehän on vain Michael Stampley, joka päästelee sellaista jalankopistelua, että on jopa tulipalojakin syttynyt.
Joskus Raaseporin linnassakin saavat linnanwäki nauttia kopistelevasta näytöksistä, joita Michael ideoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti